Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

«Δίχως υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ) σε ολόκληρη την Κρήτη»

Οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, με επιστολή τους ζητούν να συγκροτηθούν άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια ολοκληρώθηκε στις 5 Νοεμβρίου και οι αιτήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΠΕ ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Όπως είναι γνωστό η θητεία των προηγούμενων υπηρεσιακών συμβουλίων έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Από 1 Ιανουαρίου το κάθε ΠΥΣΠΕ όπως και το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης θα έπρεπε να έχουν συγκροτηθεί στη νέα τους σύνθεση. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει συγκρότηση σε κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο σε ολόκληρη την Κρήτη. Στις 7 Ιανουαρίου ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης υπέγραψε το διορισμό των αιρετών μελών στα ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής των διορισμένων μελών. Δυστυχώς αυτή η καθυστέρηση μονάχα προβλήματα δημιουργεί στην σχολική κοινότητα. Όλες οι διαδικασίες μετατίθενται χρονικά όπως η διαπίστωση των νέων κενών των σχολικών μονάδων, υπηρεσιακές μεταβολές, εξετάσεις αιτήσεων συναδέλφων με προβλήματα υγείας κ.λ.π. ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο να λαμβάνουν αποφάσεις οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα που είναι στην αρμοδιότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων. Παράδειγμα της κατάστασης αποτελεί η τοποθέτηση της 1 δασκάλας και 1 νηπιαγωγού στο Ρέθυμνο, όπου ενώ προβλέπεται το υπηρεσιακό συμβούλιο να ορίσει τα κενά των σχολικών μονάδων και κατόπιν να επιλέξουν οι συνάδελφοι τα σχολεία, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας έθεσε προτεραιότητες και τοποθέτησε τις συναδέλφισσες δίχως να υπάρξει ενημέρωση των αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου όπως προσωπικά του είχα ζητήσει. Επειδή το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Ηράκλειο οι δύο αιρετοί των ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και Ηρακλείου αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης:

                Προς:

- Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης
   κ. Απόστολο Κλινάκη

Κοινοποίηση:
- Σε όλους τους συναδέλφους μας

 «Μισός μήνας δίχως υπηρεσιακά συμβούλια...»

Μισός  μήνας έχει περάσει από την 1η Ιανουαρίου που θα έπρεπε να έχει γίνει η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης. Μισός μήνας και ήδη είχαμε προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Κρήτης και δεν υπήρχαν υπηρεσιακά συμβούλια για να βγάλουν τα κενά των σχολικών μονάδων και να θέσουν τις προτεραιότητες. Έτσι οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Ρεθύμνου προχώρησαν σε τοποθέτηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διατέθηκαν στις περιοχές μας δίχως να μας έχουν ενημερώσει για τα κριτήρια και τις προτεραιότητες που τέθηκαν, σε σχέση με τα κενά στα οποία θα έπρεπε να τοποθετηθούν.
Ως αιρετοί καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή και σας καλούμε να πράξετε το αυτονόητο, να ολοκληρώσετε άμεσα τη διαδικασία επιλογής των διορισμένων μελών των ΠΥΣΠΕ με αξιοκρατικό και διαφανή τρόπο και να προχωρήσετε σε συγκρότηση όλων των υπηρεσιακών συμβουλίων της Κρήτης. Η δημόσια εκπαίδευση, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν μπορούν να περιμένουν.

Οι αιρετοί

         ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου                                            ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου
               Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης                                   Γιώργος Τρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου