Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'' συνεχίζει για δεύτερη σχολική χρονιά τη συνεργασία με Κρήτες δημιουργούς (συγγραφείς-εικονογράφους)!



Ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου συνεχίζει για   δεύτερη σχολική χρονιά τη συνεργασία με Κρήτες δημιουργούς (συγγραφείς-εικονογράφους).
Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί μπορούν να αποστείλουν με FAX στο 2810220750 την αίτησή τους. Η Ομάδα Βιβλίου θα φέρει σε επικοινωνία το συγγραφέα ή τον εικονογράφο με τον ενδιαφερόμενο εκπ/κό ώστε να καθορίσουν από κοινού την ημερομηνία επίσκεψης, τα θέματα συζήτησης, την προετοιμασία των μαθητών κλπ. Οι εκπ/κοί που θα προγραμματίσουν επίσκεψη    συγγραφέα ή εικονογράφου αναλαμβάνουν και τη μεταφορά του, αν ο ίδιος δεν έχει μεταφορικό μέσο.


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ
Οι ντόπιοι συγγραφείς/εικονογράφοι, που εκδήλωσαν και φέτος ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκπ/κή δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους», που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου είναι οι παρακάτω:
1.        Αντωνίου Μαρία (καθηγήτρια/ερευνήτρια ιατρικής σχολής-συγγραφέας)
2.       Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία (εικαστικός/συγγραφέας)
3.       Γιανναδάκη Στέλα (συγγραφέας)
4.       Γραμμένος Δημήτρης (ερευνητής στο Ι.Τ.Ε.-συγγραφέας)
5.       Κριτσωτάκη Ειρήνη (σύμβουλος ψυχικής υγείας-συγγραφέας)
6.       Λιανέρη Ιζαμπέλα (συγγραφέας)
7.       Μαυρογιαννάκη Μαίρη (συγγραφέας)
8.       Μυρωνάκη Βάννα (δασκάλα-συγγραφέας)
9.       Πανταγιάς Γιάννης (ηθοποιός/συγγραφέας)
10.    Πετροπούλου Ρένα (ποιήτρια-συγγραφέας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ
Αντωνίου Μαρία
Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σπούδασε σε παν/μιο του Λονδίνου ζωολογία. Ειδικεύτηκε στην παρασιτολογία (μάστερ και διδακτορικό). Από το 1988 εργάζεται στο παν/μιο Κρήτης, στην ιατρική σχολή, στο εργαστήριο κλινικής βακτηριολογίας, παρασιτολογίας, ζωονόσων και γεωγραφικής ιατρικής. Είναι επίκουρη καθηγήτρια παρασιτολογίας στην ιατρική σχολή και διευθύντρια στο μικροβιολογικό εργαστήριο του παν/κού νοσοκομείου Ηρακλείου. Τα τελευταία χρόνια η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται σε επιδημιολογικές μελέτες και στη μελέτη της αντοχής ενδοκυττάριων πρωτόζωων παράσιτων στα φάρμακα. Η σημαντικότερη ερευνητική της δραστηριότητα αφορά στη λεϊσμανίαση και στην τοξοπλάσμωση στα οποία διενεργεί μελέτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εκτός από παρασιτολόγος είναι και συγγραφέας.
Βιβλία της: «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα», (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2010), «Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα-2. Στη σκεπή του κόσμου», (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2012).

Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία
Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει ανιχνεύοντας τον κόσμο των απλών πραγμάτων με συντροφιά την παιδική ματιά. Έχει βραβευθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, τον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων και τον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων, στο Παννελήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.
Βιβλία της: «Η Γαλανή και ο κλαούρης δράκος», (για Β΄-Γ΄-Δ΄ τάξη) εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ, «Χάρισα», (για Ε΄-ΣΤ΄ τάξη) εκδόσεις ΤΡΙΤΑ

Γιανναδάκη Στέλα
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έγραψε το πρώτο της ποίημα σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το παιδικό παραμύθι. Το 2006 έγραψε το παραμύθι «Ο Επταποδούλης» που βραβεύτηκε από το Δήμο Ηρακλείου και δραματοποιήθηκε από τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Κατά καιρούς η συγγραφέας έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματα και παραμύθια της. Στόχος της είναι μέσα από τις ιστορίες της να δώσει στους ανθρώπους μηνύματα αγάπης και ισότητας.
Βιβλία της: «Το Ταξίδι Της Θάλασσας», διακρίθηκε στους Πολιτιστικούς Αγώνες του Δήμου Ηρακλείου τον Απρίλιο του 2004. (για Α΄-Γ΄ τάξη)

Γραμμένος Δημήτρης
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σήμερα ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και εργάζεται ως Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.). Δεν είναι συγγραφέας. Απλά κάποιες στιγμές χρησιμοποιεί λευκές σελίδες χαρτιού για να μαζεύει όνειρα, ελπίδες και συναισθήματά του πριν πέσουν στο πάτωμα.
Βιβλία του: «H συναυλία των χρωμάτων», (για Α΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Άγκυρα

Κριτσωτάκη Ειρήνη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P. Συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας STEP BY STEP. Εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις. Γράφει μουσική, τραγούδια και παραμύθια. Αγαπάει τα παιδιά και πιστεύει ότι αυτά μπορούν και θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο.
Βιβλία της: «Ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κατηραμένος Λύκος» (κείμενο Κριτσωτάκη Ειρήνη τέχνη Πετράκης Τίτος), (για Α΄-Γ΄ τάξη), εκδόσεις Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ
Λιανέρη Ιζαμπέλα
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα μαθητικά της χρόνια στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο της έδωσαν τις πρώτες ευκαιρίες να γνωρίσει ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Η συνέχεια αυτής της πρώτης «γνωριμίας» συνέβη στο χώρο της λογοτεχνίας και της γλωσσολογίας, όπου την ταξίδεψαν οι σπουδές της. Ωραίες και έντονες στιγμές τής έχει χαρίσει η ενασχόλησή της με το πιάνο, το κλασικό τραγούδι και το χορό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής, Θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής», με βασικό εμψυχωτή το δάσκαλό της κ. Λάκη Κουρετζή, στον οποίο οφείλει τη γέννηση αυτής της μικρής ιστορίας… Η «Σιωπή» της γεννήθηκε ένα βράδυ, όταν ο δάσκαλος της ζήτησε από την ομάδα να γράψει ένα κείμενο για τη σιωπή. Η ιστορία της προσωπικής της σιωπής (ρομαντική κι ονειροπόλα φύση καθώς είναι…) θέλησε εκείνο το βράδυ να βγει από το συρτάρι των αναμνήσεών της και να ταξιδέψει στο σύμπαν.
Βιβλία της: «Η σιωπή»
Μαυρογιαννάκη Μαίρη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασσική μουσική και πολιτικές επιστήμες. Για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες. Οι πρώτες της περιπλανήσεις ήταν στα μέρη που περιγράφει στα βιβλία της.
Βιβλία της: «Ταξίδια στο χρόνο- Μινωική Κρήτη», (για Γ΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο- Ενετική Κρήτη», (για Ε΄ τάξη), «Ταξίδια στο χρόνο-Η Μάχη της Κρήτης» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις Δήμου Ηρακλείου. Είναι υπό έκδοση «Η Μαγική Βίβλος: Α΄ βιβλίο Πλαϊνός Κόσμος», (για Γ΄-ΣΤ΄ τάξη), «Μέγας Αλέξανδρος και Πέργαμος» (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη).

Μυρωνάκη Βάνα
Κατάγεται από τη Μαθιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Είναι παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Συμμετέχει στο θεατρικό εργαστήρι Ηρακλείου Κρήτης, που είναι παράρτημα του Θεάτρου Ημέρας με υπεύθυνο τον κ. Λάκη Κουρετζή. Εργάστηκε έξι χρόνια σε ιδιόκτητο παιδικό σταθμό και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Το πρώτο της βιβλίο εικονογραφήθηκε το 1997 από τα παιδιά του 53ου και του 54ου δημοτικού σχολείου στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και εκδόθηκε από το Ρ/Σ στούντιο 19. Όνειρό της είναι να γίνει το σχολείο πηγή χαράς και δημιουργίας για τα παιδιά, που τα θεωρεί όλα ανεξαιρέτως χαρισματικά.
Βιβλία της: «Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει», (για Α΄-Δ΄ τάξη)

Πανταγιάς Γιάννης
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το νησί και τα μέρη όπου μεγάλωσε διαμόρφωσαν την πηγή έμπνευσης για τις μετέπειτα δημιουργικές ασχολίες του. Σπούδασε στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες, στο τμήμα γραφιστικής. Μια άλλη μεγάλη αγάπη τον ώθησε στην υποκριτική τέχνη. Από το 1998 έως και σήμερα συμμετέχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Το 2010 πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί».
Βιβλία του: «Το αστέρι της Βηθλεέμ», διήγημα, (για Δ΄-ΣΤ΄ τάξη), εκδόσεις μικρή ΙΤΑΝΟΣ

Πετροπούλου Ρένα
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αρίστευσε στη σχολή "Βελουδάκη" και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχέδιο μόδας στη σχολή στιλίστ "Esmonde" στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως καθηγήτρια σχεδίου μόδας. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά και δραστηριοποιήθηκε στον ξενοδοχειακό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχεδιασμό κοσμημάτων. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου. Τον Ιούνιο του 2001 παρουσίασε το έργο "Τα επαγγέλματα που χάνονται" για την παιδική σκηνή του δημοτικού σχολείου Ηρακλείου. Το 2001 παρουσίαζε στο κανάλι "Κρήτη TV" εβδομαδιαία εκπομπή για τη λογοτεχνία. Εκτός από ποιητικές συλλογές έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, άρθρα, βιβλιοκριτικές, παιδικά βιβλία και παιδικό θέατρο.
Βιβλία της: «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η απόδραση στο διάστημα», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και οι Ολυμπιακοί αγώνες», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης μια φοβερή ανακάλυψη», (για Γ΄-ΣΤ΄ τάξη). εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου