Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ημέρα της γυναίκας:Ακούστε το τραγούδι που γράφτηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ



Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

 ΠΗΓΗ:http://www.sansimera.gr

Ακούστε το τραγούδι που γράφτηκε για την ημέρα της γυναίκας!!!

Λέγεται One Woman, Μια Γυναίκα. 

Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, φημισμένοι καλλιτέχνες από την Κίνα μέχρι την Κόστα Ρίκα και από το Μάλι έως τη Μαλαισία, γυναίκες και άνδρες, ένωσαν τις φωνές και την έμπνευσή τους για να διαδώσουν ένα μήνυμα: της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2013 αλλά υπάρχουν ακόμη γυναίκες που θεωρούνται πλάσματα ενός κατώτερου Θεού. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επικεντρώνεται στον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, μια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επηρεάζει 7 στις 10 γυναίκες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου