Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μαζικές διαδηλώσεις σε 60 πόλεις της Ισπανίας!



Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους 60 πόλεων στην Ισπανία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 150 συνδικάτων και ενώσεων, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ανεργία και την πολιτική της λιτότητας.
Εργαζόμενοι στην υγεία, τις μεταφορές, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα απαίτησαν μαζικά την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων στη συνέντευξη τύπου, ζήτησαν αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής περικοπών.
« Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας, δείχνει την ανεπάρκεια της και ισοδυναμεί με αυτοκτονία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ένωσης εργαζομένων, CCOO.
Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν η λήψη άμεσων μέτρων για την απασχόληση. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας που ξεπερνά το 26%, αναγκάζει χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
«Ο αριθμός των ανέργων είναι τόσο μεγάλος που οι νέοι πιστεύουν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον εδώ. Καταστρέφουμε τις ζωές τους», τόνισε μια διαδηλώτρια.
Εκτός από την πρωτεύουσα Μαδρίτη, δυναμική σε παλμό ήταν και η συγκέντρωση στη Βαρκελώνη.
Στο μεταξύ, τα σκάνδαλα διαφθοράς που ταλανίζουν το πολιτικό σύστημα της χώρας και φθάνουν μέχρι το παλάτι,κλονίζουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου