Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ημερίδα με διάλεξη : «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις»


Ημερίδα με διάλεξη : «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις»

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προαγωγής της ψυχικής και σεξουαλικής υγείας των μαθητών, καθώς η σχολική ηλικία θεωρείται κατάλληλη για να λάβει το παιδί τις αρχικές πληροφορίες που θα συντελέσουν στην ομαλή ψυχοσεξουαλική του ανάπτυξη, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης – Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν Ημερίδα – διάλεξη με θέμα: 

«Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις»

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 17:00, στον κινηματογράφο Αστόρια. Η Διάλεξη απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ομιλητής θα είναι ο Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας. 

Ειδικότερα όσον αφορά την σχολική ηλικία 6 μέχρι 12 ετών, ο Δρ. Θάνος Ασκητής είναι επιστημονικά υπεύθυνος των προγραμμάτων και των εγχειριδίων:

«Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις», Εγχ. Εκπαιδευτικού – Τετράδιο μαθητή 6 - 8 & 9 - 12 ετών, ΥΠΑΙΘΠΑ/ΣΕΠΕΔ και

«Ψυχική Υγεία και Διαπροσωπικές Σχέσεις», Εγχ. Εκπαιδευτικού – Τετράδιο μαθητή 6 - 8 & 9 - 12 ετών, ΥΠΑΙΘΠΑ/ΣΕΠΕΔ .

«Για σένα ΕΦΗΒΕ», Δρ. Θάνος Ασκητής, Εκδ. Μίνωας

Τα παραπάνω εγχειρίδια διατίθενται προς δανεισμό σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν σχετικά προγράμματα από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας Εκπ/σης.
Μετά την ομιλία ο γιατρός θα απαντήσει σε ερωτήματα των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου