Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Αποφάσεις, ψηφίσματα και καταγγελίες από το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος''!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ «Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»


ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ»

Εμείς ως σύλλογος σεβόμενοι πάντα τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, σας αποστέλλουμε την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας για την συνδικαλιστική κάλυψη σε επίσχεση εργασίας των αναπληρωτών προϊσταμένων των σχολείων πανελλαδικά. Ευελπιστούμε μέσα απ αυτήν την επιστολή πρώτον να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους συλλόγους προς αυτή την κατεύθυνση και δεύτερον να υπάρξει άμεσα απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε όλη την Ελλάδα έχουν χάσει χρήματα που τους οφείλονται. 'Ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, καθώς δεν μπορεί να σου αναθέτουν διοικητική εργασία και να μην λαμβάνεις το αντίστοιχο επίδομα, όπως λαμβάνουν και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Ως γνωστό από τον περυσινό χειμώνα οι συνάδελφοί μας, αναπληρωτές δεν πληρώνονται το επίδομα θέσης για τα καθήκοντα τους ως προϊστάμενοι των σχολείων που υπηρετούν. Ο νομός Ηρακλείου είναι και αυτός ένας εκ των οποίων , συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αναπληρωτών που εκτελούν χρέη προϊσταμένων χωρίς να πληρώνονται.

Ζητούμε άμεσα από τη Δ.ΟΕ να επαναφέρει το θέμα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών προϊσταμένων! Θυμίζουμε επίσης ότι το Δ.Σ. της ΔΟΕ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας στις 10-9-2012, με ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Την ίδια δέσμευση είχε υποσχεθεί από τον περασμένο Χειμώνα που «άνοιξε» το θέμα , αλλά μήνες μετά δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μείνει στα λόγια και τις υποσχέσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

«Γενική διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού , υποδομών και περιβάλλοντος. Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Δ/νση τεχνικών έργων. Τμήμα δομών περιβάλλοντος»

ΚΟΙΝ: Γραφείο αντιδημάρχου παιδείας Γιαλιτάκη

Έχουν περάσει ήδη τρείς μήνες από την τη έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κοροϊδία για τους μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς του 52ου Δημοτικού σχολείου συνεχίζετε. Ενώ η αποπεράτωση του καινούριου σχολείου και νηπιαγωγείου έχει ολοκληρωθεί , με διαφορετικές κάθε φορά δικαιολογίες , οι υπεύθυνοι μεταθέτουν συνεχώς την ημερομηνία μεταστέγασης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατ εξοχήν των μαθητών και έπειτα του διδακτικού προσωπικού. Υπογραμμίζουμε κατά βάση των μικρών μαθητών καθώς έγκειται θέμα ασφάλειας τους , καθώς σύμφωνα πάντα με τις υποσχέσεις των ιθυνόντων , το σχολείο βρίσκεται επί ποδός για μετακόμιση και οι συσκευασίες για την παραπάνω, γεμίζουν ασφυκτικά τον ήδη λιγοστό χώρο.

Να προσθέσουμε επίσης ότι σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση επιθυμεί προφανώς να διαθέτει ακόμα κονδύλια για το μίσθωμα του κτηρίου ενώ θα μπορούσε να τα είχε αποφύγει και να είχαν μοιραστεί στις σχολικές επιτροπές, για την κάλυψη βασικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Ενίσχυση που θα ήταν σημαντική , στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βιώνει το ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης «Δ.Θεοτοκόπουλος» απαιτεί από τους υπευθύνους ,την άμεση παράδοση του 52ου Δημοτικού σχολείου στην κοινωνία και στους μαθητές του! Είναι επιτακτική η ανάγκη μεταστέγασης για όλους τους παραπάνω σημαντικούς λόγους καθώς ήδη οι υποσχέσεις ότι αυτό θα πραγματοποιούνταν στην αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διαψευστεί .

Παρακαλούμε προς απάντηση των παραπάνω , ώστε να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ψήφισμα για τα βάρβαρα μέτρα και τον Προϋπολογισμό


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή, τα οποία περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
 Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.

 Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».

Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. Με το πολυνομοσχέδιο :

 προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.

 οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.

 με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.

 με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα.

 προωθούν την υποχρεωτική μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση, με μια απλή υπουργική απόφαση. Διαμορφώνουν εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.

 εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν τις προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ.

 μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».

 επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.

 οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( άρθρο Ζ3, παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους.

Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό:

 προωθούν νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

 ελαχιστοποιούν τις προσλήψεις αναπληρωτών, παρά το γεγονός ότι τα κενά είναι χιλιάδες

 μεταφέρουν το κόστος των σχολικών βιβλίων στους γονείς

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προωθούν συμπτύξεις τμημάτων, στοιβάζουν 30 μαθητές στην τάξη, ενώ μοιράζουν ένα καθηγητή σε περισσότερα τμήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον εβδομαδιαίο χρόνο διδασκαλίας του κάθε μαθήματος (π.χ. 2 ώρες μαθηματικά την βδομάδα το κάθε τμήμα, αντί για 4)! Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να κρύψουν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών.

Είναι προ των πυλών η εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, που αποσκοπεί στη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην πιο στενή σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς. Η εφαρμογή της αξιολόγησης στα πρότυπα σχολεία αποδεικνύει ότι η αξιολόγηση είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση της στρατηγικής της Ε.Ε. και των μονοπωλίων στην εκπαίδευση, για το τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην περάσει η αξιολόγηση και το σύνολο των μέτρων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.

Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.

Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

 ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 Να μην περάσει η αξιολόγηση. Να μπλοκαριστεί στην πράξη.

 Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι συμπτύξεις των τμημάτων.

 Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από πόλη σε πόλη, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις

 Όχι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή

Ψήφισμα  για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος καταγγέλλει την απόφαση 14758/22-11-2012 του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου που απέρριψε την αίτηση εκπαιδευτικού για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 16 του Ν. 1566/85 του οποίου επίκληση γίνεται, δεν προβλέπεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας η δέσμευση του εκπαιδευτικού για ανάληψη υπερωριακής διδασκαλίας σε χρόνο μεταγενέστερο της έγκρισής της.

Δεν υπάρχει βάση για την πρόσθεση της τελευταίας παραγράφου στην εν λόγω αίτηση, την οποία η συνάδελφος δεν συμπεριέλαβε, γεγονός που χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολόγηση της απορριπτικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται επίσης, η θέση της ΔΟΕ σχετικά με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών

Υποχρεωτικές υπερωρίες

Ο μόνος υπεύθυνος για την ανάθεση υπερωριών (σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου) είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Σε άλλη περίπτωση μόνο με σύμφωνη γνώμη του ΠΥΣΠΕ μπορούν να ανατεθούν υπερωρίες εγγράφως και οριζόμενες συγκεκριμένα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι αντίθετο με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αναθέτουν υποχρεωτικές υπερωρίες σε συναδέλφους. Καλούμε, επίσης, και τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ να μη συνηγορούν, σε καμιά περίπτωση, σε ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

Αν παρ’ όλα αυτά ο Δ/ντής Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του ΠΥΣΠΕ, αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων.

Ψήφισμα- Συμπαράσταση στους εργαζομένους των Δήμων και της Περιφέρειας


Η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιηθούν τα μέτρα και η πολιτική της δια πυρός και σιδήρου, χρησιμοποιώντας και τους μηχανισμούς καταστολής. Είναι πιθανό να χτυπήσει κι άλλες κινητοποιήσεις, κι άλλες η εστίες αγώνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να αποτρέψουν την γενίκευση αυτής της προσπάθειας της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες με εισαγγελείς και ΜΑΤ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν πιο αποφασιστικά με μαζικές διαδικασίες τους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου