Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

''Δ.Θεοτοκόπουλος'' «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους»


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ


Οι ντόπιοι συγγραφείς/εικονογράφοι, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκπ/κή δράση «Γνωριμία μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Ηρακλείου με Κρητικούς συγγραφείς/εικονογράφους», που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η Ομάδα Βιβλίου είναι οι παρακάτω. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα ονόματα Κρητικών συγγραφέων/εικονογράφων, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η επιλογή του συγγραφέα/εικονογράφου γίνεται αποκλειστικά από τους ενδιαφερόμενους εκπ/κούς.
1.       Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία (εικαστικός/συγγραφέας)
2.     Γιανναδάκη Στέλα (συγγραφέας)
3.     Γραμμένος Δημήτρης (ερευνητής Ι.Τ.Ε.-συγγραφέας)
4.     Δασκαλάκη Μαρία (συγγραφέας)
5.     Κριτσωτάκη Ειρήνη (σύμβουλος ψυχικής υγείας-συγγραφέας)
6.     Μαυρογιαννάκη Μαίρη (συγγραφέας)
7.     Πανταγιάς Γιάννης (ηθοποιός/συγγραφέας)
8.     Πετροπούλου Ρένα (ποιήτρια-συγγραφέας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ
Αργυράκη Ασσαριωτάκη Θεοδοσία
Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει ανιχνεύοντας τον κόσμο των απλών πραγμάτων με συντροφιά την παιδική ματιά. Έχει βραβευθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, τον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων και τον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων, στο Παννελήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.
Βιβλία της: «Η Γαλανή και ο κλαούρης δράκος», (Β΄-Δ΄τάξη) εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ, «Χάρισα», (Ε΄-ΣΤ΄τάξη), εκδόσεις ΤΡΙΤΑ
                       
Γιανναδάκη Στέλα
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έγραψε το πρώτο της ποίημα σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το παιδικό παραμύθι. Το 2006 έγραψε το παραμύθι «Ο Επταποδούλης» που βραβεύτηκε από το Δήμο Ηρακλείου και δραματοποιήθηκε από τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Κατά καιρούς η συγγραφέας έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματα και παραμύθια της. Στόχος της είναι μέσα από τις ιστορίες της να δώσει στους ανθρώπους μηνύματα αγάπης και ισότητας.
Βιβλία της: «Το Ταξίδι Της Θάλασσας», (Α΄-Γ΄τάξη) διακρίθηκε στους Πολιτιστικούς Αγώνες του Δήμου Ηρακλείου τον Απρίλιο του 2004.

Δασκαλάκη Μαρία
Γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα της ποιήματα κι έτσι κάπως ξεκινά γι’ αυτήν η περιπέτεια της συγγραφής. Μιλά αγγλικά και ιταλικά και κάνει για χρόνια σπουδές ζωγραφικής. Το 2004, αποφοιτά από το τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα κι επιστρέφει μόνιμα στην Κρήτη. Έκτοτε, αρθρογραφεί σε έντυπα και περιοδικά και πειραματίζεται με το ραδιόφωνο. Λίγους μήνες μετά, ξεκινά να δουλεύει με παιδιά, οπότε κι αρχίζει η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα, διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά. Παράλληλα, συνεργάζεται με την καθημερινή εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ενώ δημοσιεύσεις της έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο (www.protagon.gr, www.poiein.gr, www.logotechnes.gr). Από το 2008 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συνεργάζεται με σχολεία τα οποία και επισκέπτεται κατόπι συνεννοήσεως.
Βιβλία της: «Το μυστικό της Ασπασίας» (από 11 ετών), (Ε΄-ΣΤ΄τάξη) Ιδιωτική έκδοση, Ηράκλειο, 2008, «Μυστική αποστολή: Το μυστήριο του καμένου δάσους», [Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς], (Ε΄-ΣΤ΄τάξη) Αθήνα, ΜΙΝΩΑΣ, 2010.

Κριτσωτάκη Ειρήνη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P. Συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας STEP BY STEP. Εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις. Γράφει μουσική, τραγούδια και παραμύθια. Αγαπάει τα παιδιά και πιστεύει ότι αυτά μπορούν και θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο.
Βιβλία της: «Ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κατηραμένος Λύκος» (κείμενο Κριτσωτάκη Ειρήνη τέχνη Πετράκης Τίτος), (Α΄-Γ΄τάξη) εκδόσεις Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ

Μαυρογιαννάκη Μαίρη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασσική μουσική και πολιτικές επιστήμες. Για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες. Οι πρώτες της περιπλανήσεις ήταν στα μέρη που περιγράφει στα βιβλία της. Από τις εκδόσεις του Δήμου Ηρακλείου κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της σειράς με τίτλο: Ταξίδια στο χρόνο- Μινωική Κρήτη, (Γ΄τάξη) Ενετική Κρήτη, (Ε΄τάξη), Η Μάχη της Κρήτης (Ε΄-ΣΤ΄τάξη)
Άλλα βιβλία της είναι: Είναι υπό έκδοση «Η μαγική Βίβλος», βιβλίο Α΄ Πλαϊνός Κόσμος, (Γ΄-ΣΤ΄τάξη),  «Μέγας Αλέξανδρος και Πέργαμος» (Δ΄-ΣΤ΄τάξη)
Πανταγιάς Γιάννης
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το νησί και τα μέρη όπου μεγάλωσε διαμόρφωσαν την πηγή έμπνευσης για τις μετέπειτα δημιουργικές ασχολίες του. Σπούδασε στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες, στο τμήμα γραφιστικής. Μια άλλη μεγάλη αγάπη τον ώθησε στην υποκριτική τέχνη. Από το 1998 έως και σήμερα συμμετέχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Το 2010 πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί».
Βιβλία του: «Το αστέρι της Βηθλεέμ», διήγημα, (Δ΄-ΣΤ΄τάξη) εκδόσεις μικρή ΙΤΑΝΟΣ

Πετροπούλου Ρένα
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αρίστευσε στη σχολή "Βελουδάκη" και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχέδιο μόδας στη σχολή στιλίστ "Esmonde" στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως καθηγήτρια σχεδίου μόδας. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά και δραστηριοποιήθηκε στον ξενοδοχειακό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχεδιασμό κοσμημάτων. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου. Τον Ιούνιο του 2001 παρουσίασε το έργο "Τα επαγγέλματα που χάνονται" για την παιδική σκηνή του δημοτικού σχολείου Ηρακλείου. Το 2001 παρουσίαζε στο κανάλι "Κρήτη TV" εβδομαδιαία εκπομπή για τη λογοτεχνία. Εκτός από ποιητικές συλλογές έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, άρθρα, βιβλιοκριτικές, παιδικά βιβλία και παιδικό θέατρο.
Βιβλία της: «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η περιπέτεια του Αη Βασίλη», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και η απόδραση στο διάστημα», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης και οι Ολυμπιακοί αγώνες», «Ο Σοφούλης, ο Ψαλιδούλης μια φοβερή ανακάλυψη», (Γ΄-ΣΤ΄τάξη) εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου