Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.''Δ. Θεοτοκόπουλος'': 2o Ενημερωτικό Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη ξεκινάει κι επίσημα η νέα σχολική χρονιά, μια σχολική χρονιά που από το πρώτο κουδούνι δείχνει αρκετά δύσκολη και αβέβαιη τόσο για τους μαθητές μας όσο και για τους Εκπαιδευτικούς.
Τα Δημόσια Σχολεία υποβαθμίζονται συνεχώς από τις πολιτικές της λιτότητας, των μνημονίων, και σε συνδυασμό με την ανικανότητα και τον ερασιτεχνισμό και τις σκοπιμότητες του Υπουργείου Παιδείας, διαμορφώνεται μια εκρηκτική κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

     Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ:
Τις αποσπάσεις που «μαγείρευε» για μέρες το Υπουργείο, τις παρουσιάζει ως τετελεσμένο λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων για να μηδενίσει, ελπίζει, τις αντιδράσεις. Αυτές οι αποσπάσεις έρχονται σε συνέχεια των μηδενικών διορισμών και των  ελάχιστων προσλήψεων αναπληρωτών.

 Καταδικάζουν τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές – όσοι υπάρχουν ακόμα) σε αιώνια         περιπλάνηση με μισθούς που δε φτάνουν ούτε καν για επιβίωση, σε διάλυση των οικογενειών τους και τελικά σε παραίτηση ή άδειες άνευ αποδοχών ώστε να «πιάσουν» το νούμερο των αποχωρήσεων και τη μείωση του μισθολογικού κόστους, καταδικάζοντας στην ανεργία και την έξωση από την εκπαίδευση χιλιάδων νέων συναδέλφων αναπληρωτών.

Η κατάσταση στο νομό μας μετά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ τις υπεραριθμίες και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διαμορφώνεται ως εξής:
                      
Κενά Δασκάλων   (100)
Κενά Νηπιαγωγών  (35)
Κενά Δασκάλων Ειδικής Αγωγής (50)
Κενά Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής (12)
Κενά Ειδικοτήτων  (164)

Οι υπολογισμοί αυτοί είναι πολύ μετριοπαθείς και είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των κενών αυξάνεται συνεχώς.
Απαιτούμε:
ü  Μόνιμους διορισμούς από τον κρατικό προϋπολογισμό
ü  Την κάλυψη όλων των κενών με τις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών
ü  Β’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ άμεσα για να μη διαλύσουν εκατοντάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα.
Ø  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ  ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ø  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Ø  ΝΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου