Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Θέλετε να μας καταντήσετε επαίτες!»



 «Θέλετε να μας καταντήσετε επαίτες!»
Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου πως θα παρέχεταιδωρεάν σίτιση, σε στρατόπεδα και φοιτητικές λέσχες για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους, είναι κάθε άλλο παρά ειρωνική και ντροπιαστική.
Εμείς, κ. Υπουργέ, ζήταμε :
·         ένα πραγματικό Δημόσιο Σχολείο το οποίο θα διαθέτει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, που δεν θα χρειάζεται να καταφεύγει σε συσσίτια προκειμένου να καλύψει τις βιολογικές του ανάγκες.
·         την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου τα σχολεία να διαθέτουν την στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή.
·         Σχολεία και νηπιαγωγεία κατάλληλα για τα παιδιά του 21ου αίωνα .

Εμείς κ. Υπουργέ δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Δεν ζητήσαμε να μας λυπηθεί κανείς.  Εκείνο που απαιτούμε είναι να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ! Θέλετε να μας καταντήσετε επαίτες, μας εξευτελίζετε κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο και πρέπει να είμαστε κι ευγνώμονες για ένα πιάτο φαϊ;
 Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! Όσο κι αν η πολιτική σας μας έχει εξαθλιώσει, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχικά, δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη! Θα ‘μαστε εδώ και θα σας υπενθυμίζουμε κάθε μέρα ότι αποτύχατε, ότι πρέπει να ντρέπεστε για την κατάσταση στην οποία μας έχετε οδηγήσει και ότι δεν πρόκειται σταματήσουμε  να αγωνιζόμαστε μέχρι να αποκτήσουμε τα αυτονόητα:
ΜΙΣΘΟΎΣ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΉΣΟΥΜΕ !
Εσείς κ. Αρβανιτόπουλε μαζί με την τριτοκομματική κυβέρνηση του Μνημονίου και την Τρόικα διαλέξατε σε ποια εποχή θα ζούμε!
Στην εποχή, που ο δάσκαλος θα σιτίζεται με καραβάνα, οι μαθητές θα ζεσταίνονται με ξυλόσομπες από τα ξύλα που θα φέρνουν και οι γονείς θα αγοράζουν τα πάντα, αφού το κράτος συνεχώς μειώνει τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. Αυτή είναι η δημόσια "δωρεάν" παιδεία που ονειρεύεστε...
Δεν αποτελεί όμως και δικό μας όνειρο!

ΕΝΟΤΗΤΑ
 - ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου