Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ψωμί, Παιδεία, Πετρέλαιο στα σχολεία»




- Ψωμί, Παιδεία, Πετρέλαιο στα σχολεία» ήταν το σύνθημα των μαθητών του 2ου Λυκείου Καστοριάς, που κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο αγαθό της θέρμανσης στις σχολικές τους αίθουσες.
Στους …δρόμους βγήκαν χθες οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καστοριάς, διαμαρτυρόμενοι για…
την έλλειψη …ζέστης στις σχολικές τους αίθουσες, αφού, όπως κατήγγειλαν, τα καλοριφέρ ανάβουν μόνο μία ώρα την ημέρα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να είναι εξαιρετικά χαμηλή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Οι μαθητές, που συνοδεύονταν από μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Καστοριάς, φωνάζοντας το σύνθημα: «Ψωμί, Παιδεία, Πετρέλαιο στα σχολεία», ενώ επιτροπή τους συναντήθηκε με το δήμαρχο, ο οποίος αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματός τους, δεσμευόμενος να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευθεί γρήγορα η επόμενη χρηματοδότηση που αφορά στα σχολεία.
«Φουλ» ζέστη στο δημαρχείο, με τα …μπουφάν οι μαθητές
Ωστόσο, οι μαθητές …μάλλον δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του δημάρχου και συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με πορεία προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο.
«Τόσο καιρό διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ζέστης στο σχολείο μας, όμως δεν έχουμε εισακουστεί. Υπάρχει ένας κοινός λέβητας με το 1ο Λύκειο, ο οποίος ανάβει μόνο για μία ώρα την ημέρα. Για το λόγο αυτό πήγαμε στο δημαρχείο, όπου μας υποσχέθηκαν ότι θα «κόψουν» από αυτούς για να βάλουν σε εμάς πετρέλαιο. Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι μέσα στο δημαρχείο υπήρχε ….φουλ ζέστη, ενώ εμείς κάθε μέρα καθόμαστε με τα μπουφάν!!!», σημείωσαν μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ οι μαθητές και πρόσθεσαν: «Από …λόγια έχουμε χορτάσει. Θέλουμε να δούμε αν θα γίνει κάτι επιτέλους στην πράξη».
Η απόφαση για τις ώρες λειτουργίας του καυστήρα είναι των διευθυντών των σχολείων, που, όμως, είναι αναγκασμένοι να κάνουν …οικονομία, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν …αποθέματα. «Δεν μπορούν τα παιδιά μας να καθίσουν μέσα στις αίθουσες χωρίς θέρμανση. Ο διευθυντής του σχολείου δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αφού δεν υπάρχει πετρέλαιο. Και ακόμη δεν έχουμε μπει στα …κρύα του χειμώνα. Φανταστείτε τότε τι θα γίνει. Παιδιά μας είναι», επισήμαναν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων.

ΠΗΓΗ: http://fouit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου