Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση- Κάλεσμα του Συλλόγου ''Δ.Θεοτοκόπουλος'' για το Πολυτεχνείο και το συλλαλητήριο!



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει το λαό μας.
Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Πολυτεχνείο σήμερα δεν είναι μια απλή επέτειος αλλά αποτελεί την αφορμή να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με στόχο να πλήξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και στο τέλος την ίδια τη Δημοκρατία.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.
Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος
"ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Με αφετηρία τα οράματα και την αυτοθυσία της γενιάς του Πολυτεχνείου σφυρηλατούμε σήμερα την ενότητα και την εθνική συμφιλίωση και αναβαθμίζουμε την παρέμβαση της δικής μας γενιάς στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Ανανεώνουμε τη συμμετοχή μας στους Κοινωνικούς Αγώνες για την επίλυση των σημερινών προβλημάτων μας για την επίτευξη των στόχων της γενιάς του Νοέμβρη. Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας και στις πράξεις μας, στην ιστορική μνήμη και την Πολιτική στάση μας. Είναι το σύμβολο που Ενώνει, Καθοδηγεί και Διαπαιδαγωγεί.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να βρεθούμε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Και να προσπαθήσουμε με τη στάση μας και τον αγώνα μας να ολοκληρώσουμε τους Στόχους των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου