Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερωτικό από το Σύλλογο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης <Δ. Θεοτοκόπουλος> !!!


4ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Θέμα 1ο  ΕΦΕΔΡΕΙΑ: «Νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων»

Η μνημονιακή Πολιτική θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγώντας σε έμμεση απόλυση. Χωρίς να υπολογίζουν το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργούν τη μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!
Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων, αρχικά  και ο προγραμματισμός για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας. Δραματικές, επίσης, θα είναι οι συνέπειες και για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σοβαρός θα είναι ο αντίκτυπος και στα Κοινωνικά Αγαθά και Υπηρεσίες και βέβαια στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών.
Με αυτή την πολιτική το Κράτος οδηγείται σε διάλυση, η Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο Κοινωνικό Κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Σε επίπεδο νομού η εφεδρεία  οδηγεί αρκετές καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων σε υποχρεωτικό προσυνταξιοδότηση από 1-1-2012, δίνοντας ακόμα ένα χτύπημα στη δωρεά δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε τους δήμους να μην εφαρμόζουν τη  συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, διότι θα   συμπράξουν με τον τρόπο αυτό στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Θέμα 2ο  : Στοχοποίηση εκπαιδευτικών
Το Δ.Σ.  του «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει τη στοχοποίηση των συναδέλφων μας, με σκοπό τη δίωξή τους, για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη. Η αγανάκτηση που εκφράστηκε την ημέρα εκείνη από χιλιάδες πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν στρεφόταν σε καμιά περίπτωση κατά των ηρώων της επετείου του 1940, αλλά ήταν μια αυθόρμητη αντίσταση κατά της Τρόικας, του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.
            Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των συναδέλφων μας, που η ασφάλεια στοχοποίησε μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές, κάνοντας χρήση φωτογραφικού υλικού,  που σα στόχο έχει την τρομοκράτηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκηση ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, για τη συμμετοχή τους στη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία-παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Θέμα 3ο  : Επιχορήγηση σχολικών επιτροπών
  Το Δ.Σ.  του «Δ. Θεοτοκόπουλος» αφού έλαβε υπόψη διαμαρτυρίες πολλών Διευθυντών/Προϊσταμένων Δημοτικών Σχολείων/Νηπιαγωγείων του νομού μας  επισημαίνει τα ακόλουθα:
  • Τα σχολεία του νομού μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Οι μειωμένες δαπάνες σε σχέση με το 2010, για τα λειτουργικά έξοδα, δε διασφαλίζουν την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, τα οποία στερούνται πόρους για βασικές ανάγκες τους.
Καλούμε όλες τις σχολικές επιτροπές των δήμων του Νομού Ηρακλείου να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τα προβλήματα των σχολείων  και να δώσουν άμεσα γενναίες λύσεις.
Θέμα 4ο  : Γιατροί …….τέλος!
            Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Οι ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε επισχέσεις των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι οποίοι υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση παρά το γεγονός ότι καταβάλουν ανελλιπώς τις σχετικές εισφορές κάθε μήνα αν και είναι οι μόνοι οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα.
            Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και αρνούμαστε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.

            Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου