Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

''Φιλεργατική'' κυβέρνηση: Δωράκια στον ΣΕΒ και μισθοί μετακλητών έως και τριών εκπαιδευτικών



Στη Νέα Δημοκρατία δεν εννοούσαν πως δεν θέλουν μετακλητούς υπαλλήλους.Εννοούσαν πως θέλουν διπλάσιους μετακλητούς υπαλλήλους με υπερδιπλασιασμό των απολαβών τους.

Για παράδειγμα ο διευθυντής του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργίαδη, που έχει Απολυτήριο Λυκείου (αριστεία!) κατατάσσεται στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 19 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπαλλήλου.
Θα λαμβάνει δηλαδή μισθό 2.150 ευρώ μεικτά, ενώ την ίδια στιγμή, ένας εκπαιδευτικός με 10 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό είναι στο ΜΚ 7 και παίρνει 1.400 ευρώ μεικτά.

Με βάση το προηγούμενο καθεστώς οι μετακλητοί κατατάσσονταν στα αντίστοιχα ΜΚ, όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανάλογα με τα προσόντα τους.
Εν κατακλείδι, ο μετακλητός του Ά. Γεωργιάδη αντί για 858 ευρώ μεικτά, που ίσχυε μέχρι σήμερα, θα παίρνει 2.150 ευρώ μεικτά.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει δωράκια στον ΣΕΒ με τις (ν)τροπολογίες του Υπ. Εργασίας που καταργούν:
·        την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων (άρθρο 9 ν. 4554/2018)
·        τον βάσιμο λόγο (αιτιολόγηση) ως σωρευτικό κριτήριο για το έγκυρο της καταγγελίας της εργασιακής σχέσης εργαζόμενου (άρθρο 48 του ν. 4611/2019)
·        την αναστολή προθεσμιών κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία και τη διαδικασία επίλυσης εργασιακών διαφορών (άρθρο 58 ν. 4611/2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου