Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Προσλήψεις ειδικών φρουρών και όχι εκπαιδευτικών . . .




Η προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να προχωρήσει σε 1.500 προσλήψεις ειδικών φρουρών και μάλιστα με μια διαδικασία που ευνοεί τις ρουσφετολογικές και κομματικές προσλήψεις, αν παρατηρήσει κανείς τα κριτήρια της προκήρυξης, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες.

Ωστόσο, στις δομές του κοινωνικού κράτους υπάρχουν σημαντικές και αλλού τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλους κομβικούς τομείς. Αυτό αποτελεί μια σημαντική πληγή της κρίσης και των μνημονίων, καθώς οι χιλιάδες αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις δεν καλύφθηκαν με νέο μόνιμο προσωπικό.

Σ’ αυτό το πεδίο η νέα κυβέρνηση έχει δείξει ήδη την αρνητική της διάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των 10.500 μόνιμων προσλήψεων στη Γενική Εκπαίδευση για το 2020 και 2021. Μάλιστα, με επίπλαστα και υποκριτικά επιχειρήματα όπως ότι πρέπει πρώτα να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες. Μα οι ανάγκες κα. Κεραμέως είναι γνωστές και καταγεγραμμένες με τον πλέον επίσημο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απαιτούνται και το φετινό σχολικό έτος πάνω από 25.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Προφανώς αυτό το γνωρίζουν στην νέα κυβέρνηση. Ωστόσο, είναι πολιτική επιλογή η πρόσληψη ειδικών φρουρών -ενώ υπάρχουν αστυνομικές σχολές- και όχι εκπαιδευτικών ! Είναι σαφές πως το συνονθύλευμα των εκπροσώπων του νεοφιλελευθερισμού και της παλιάς σκληρής δεξιάς θα επιδιώξει την περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους. Για το λόγο αυτό απαιτείται ισχυρή αντίδραση με κινηματικό αλλά και πολιτικό περιεχόμενο σε λόγο και θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου