Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η διπρόσωπη στάση… έχει και τα όριά της! Η ΔΗ.ΣΥ. τα ‘‘γύρισε’’ στην ΑΔΕΔΥ για την Προσχολική Αγωγή!Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή …Τώρα ! ! !


Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 24 Μαΐου με θέμα τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Καταρχάς ως εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκ-Κίνησης στο Δημόσιο υπερασπίστηκα στη συνεδρίαση το διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη σημασία της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Η τοποθέτησή μας βασίστηκε στις θέσεις του Κλάδου με κύριους άξονες την παιδαγωγική επιστήμη, την εκπαιδευτική αναγκαιότητα αλλά και τους κοινωνικούς σκοπούς που εξυπηρετεί το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκπλαγήκαμε από την απροκάλυπτη και διπρόσωπη στάση της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΠΑΣΚ), καθώς ο ένας εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αλλά αμέσως μετά ο έτερος εκπρόσωπος της ίδιας παράταξης διαφώνησε και ζήτησε να μην ψηφίσει  η ΑΔΕΔΥ για την υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής!

Οι πράσινες μάσκες έπεσαν και αποκάλυψαν πως οι εκπρόσωποι της ΔΗ.ΣΥ. άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα ψηφίζουν. Το γεγονός αυτό όμως έχει αντίκτυπο στον αγώνα που δίνεται από το εκπαιδευτικό κίνημα για τη Δημόσια Προσχολική Εκπαίδευση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως και άλλες δυνάμεις όπως το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) και οι Παρεμβάσεις κινήθηκαν σε τοποθετήσεις-αερολογίες με συνέπεια να μην ξεκαθαρίζεται η άποψή τους για το θέμα.                           
Μάλλον δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν κανέναν…


Ως Α.Ε.ΕΚ.Ε. στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ κρατάμε σταθερή τη θέση μας , ενώ παράλληλα αγωνιζόμαστε για τη δεκατετράχρονη υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση με θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου