Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Ανακοίνωση για τη συγχώνευση (κατάργηση) του Νηπιαγωγείου Απλαδιανών με της Δροσιάς και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Ρεθύμνου»

Σύλλογος Εκπ/κων                                                      Ρέθυμνο 18/06/2013
Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης                                        Αριθ. Πρωτ: 134
Καστρινογιαννάκη 43
Τηλ./Fax: 28310-22612                                                    Προς:
http://www.seperet.gr                                      - Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
e-mail: sepereth@gmail.com                           -ΔΟΕ
                                                                         -ΜΜΕ

                              Κοινοποίηση:
                                             -Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης
                   κ. Απόστολο Κλινάκη
                                                       -Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου
                          κ. Ευστάθιο Κοντογιάννη


«Ανακοίνωση για τη συγχώνευση (κατάργηση) του Νηπιαγωγείου Απλαδιανών  με της Δροσιάς και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Ρεθύμνου»

Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων από το Υπ. Παιδείας που δεν στοχεύει στην αναβάθμιση του παρεχόμενου παιδαγωγικού έργου, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά την πολιτική της λιτότητας από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το «νέο» σχολείο δεν αφορά απλώς μείωση κονδυλίων. Στοχεύει στην όξυνση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης με την διάλυση της αντισταθμιστικής αγωγής (Τμήματα Ένταξης, Υποδοχής, ΚΕΔΔΥ, Ολοήμερο) και στην απαξίωση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο 2ο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων. Με τις νέες συγχωνεύσεις καταργούνται οργανικές θέσεις και κατ’ επέκταση χάνονται θέσεις εργασίας, δίχως καμία παιδαγωγική αιτιολόγηση. Επιπλέον, στις μεγάλες σχολικές μονάδες δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα, χωρίς να τηρούνται οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Σε άλλες περιπτώσεις η συγχώνευση εξαναγκάζει τους μαθητές να μεταφέρονται για αρκετά χιλιόμετρα. Οι συγχωνεύσεις σημαίνουν ουσιαστικά την πεαρίτερω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά τη δημοσιοποίηση των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων (περίπτωση συγχώνευσης του νηπιαγωγείου Δροσιάς με Απλαδιανών) καταγγέλλει:
Α) Την απόφαση - πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας που προήλθε μετά από πρόταση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου και σύμφωνα με την οποία συγχωνεύεται (καταργείται) το νηπιαγωγείο Απλαδιανών με της Δροσιάς. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου, της τοπικής κοινωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου.
Β) Την ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, που κινήθηκε μονοπρόσωπα, καθώς δεν ενημέρωσε ούτε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, ούτε έλαβε υπόψη την τοπική κοινωνία και το Δήμο  για την εισήγησή του.

Ως Σύλλογος απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, αναλογιζόμενοι την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης, την παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου και τη συνεχή συρρίκνωση των δημόσιων σχολείων.

  Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου την Πέμπτη 20/06/2013 στις 11:30 π.μ. για να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε  2ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. -1:00 μ.μ.

Η παιδεία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι απαράδεκτο να συρρικνώνεται καθημερινά.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου



Ο Πρόεδρος                                                         O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης                                                  Αλέξανδρος Αλεξάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου