Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'' για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις και μεταφορές μαθητών

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από τη νέα δημοσιοποίηση της απόφασης για τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων, στην οποία διατηρούνται σε λειτουργία τα Δημοτικά Σχολεία των Αμιρών, των Σκουρβούλων και του Σίβα, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί ότι η κοινή προσπάθεια Εκπαιδευτικών,  Συλλόγων γονέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέδωσε καρπούς.

Στην ίδια απόφαση όμως  κλείνουν  τα Δημοτικά σχολεία της Καρκαδιώτισσας, του Καβροχωρίου, της Παναγιάς και των Στερνών. Εμείς ζητάμε ΟΛΑ τα σχολεία να είναι ανοιχτά, να στελεχωθούν με όλες τις ειδικότητες και να έχουν τις κατάλληλες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.


Κάλεσμα στις Τοπικές Κοινωνίες, στην Ομοσπονδία Γονέων και  στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Επιδιώκουμε συναντήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διάλογο με τους Γονείς, προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού τη δράση μας για το θέμα των συγχωνεύσεων.


Μεταφορές μαθητών

Ζητάμε την έγκαιρη εξασφάλιση κονδυλίων για τη μεταφορά των μαθητών  καθώς οι ανάγκες έχουν αυξηθεί λόγω των συγχωνεύσεων των τελευταίων ετών. Απαιτούμε έκτακτο κρατικό κονδύλιο προς την Περιφέρεια Κρήτης  για να καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι ανάγκες , αλλά και η  ίδια η Περιφέρεια να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου