Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό από το Σύλλογο Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος".


  Θέμα 1ο : Επιστημονική εκδήλωση με θέμα : «Αξιολόγηση-Χειραγώγηση ή Αξιολόγηση-εργαλείο ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Εκπ/κών Π.Ε. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης θα πραγματοποιήσουν  ημερίδα με θέμα : «Αξιολόγηση-Χειραγώγηση ή Αξιολόγηση-εργαλείο ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας»   την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8:30-16:00   στην αίθουσα του κινηματογράφου Αστόρια .
Στην  ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν:
  • Ο Πρόεδρος και  ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. από όσους Συλλόγους της χώρας επιθυμούν
  • Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων της περιφέρειας Κρήτης
  • Οι αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ  και των ΠΥΣΠΕ της περιφέρειας  Κρήτης
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, της περιφέρειας Κρήτης
  • Ένας συνάδελφος από κάθε διθέσιο και πάνω σχολείο της περιφέρειας Κρήτης τον οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων. Έχει εξασφαλιστεί άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης.

Θέμα 2ο: Παγκρήτιο Συλλαλητήριο
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  • Η πολιτική των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο Τομέα
  • Η αξιολόγηση χειραγώγηση που επιχειρείται, πρόκειται   να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο
  • Η συνεχής υπονόμευση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών
  • Η δραματική μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ
  • Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων 
  • Η προτεινόμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου
  • Η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα
  • Η συγχώνευση σχολείων, η μείωση διορισμών κ.τ.λ.  
Για όλα αυτά και όχι μόνο,  κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Δ.Ο.Ε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κρήτης, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Θέμα 3ο : Ενημερωτική συνάντηση με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων  και Προϊσταμένες  Νηπιαγωγείων,
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας σας καλεί σε ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Ακαδημίας να συζητήσουμε:
·         Τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα
·         Αξιολόγηση-ανατροφοδότηση ή χειραγώγηση


Θέμα 4ο: Ψήφισμα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών. Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας  νόμους,  κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη και μέσα μαζικής ενημέρωσης επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

         Το Δ.Σ.  καταδικάζει το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που η κυβέρνηση κήρυξε ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες. Εδώ και 6 μέρες συνεχίζουν απτόητοι τον πανεργατικό πανελλαδικό αγώνα  κατά του  αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου, αφού δεν έπιασε ο κοινωνικός αυτοματισμός έρχονται τώρα να σταματήσουν κάθε απεργιακό αγώνα και λαϊκή αντίσταση.
        Είμαστε με τους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, τη βία και τα  χημικά στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας. Τώρα ο λαός πρέπει να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά που παλεύει για την επιβίωσή της. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου