Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άμεση παρέμβαση για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας!







ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Θέμα: Υπό κατάρρευση το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας…

Αξιότιμε κ. Κλινάκη
Πληθαίνουν οι φωνές για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο. Μια κατάσταση τραγική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εκπαίδευσης, καθώς δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί, όχι μόνο να διδάξουν τους μαθητές, αλλά ούτε και να τους υποδεχτούν στο σχολείο.
Γνωρίζω από την τετράχρονη παρουσία μου στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης ότι το σχολείο έστελνε τα κενά του το Μάρτιο και το Μάιο έβγαινε (όπως και βγήκε και φέτος) η προκήρυξη των κενών θέσεων. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι δε στάθηκε ικανό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να ελέγξουν τις ελάχιστες αιτήσεις των συναδέλφων μας με αποτέλεσμα την 1η του Σεπτέμβρη να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί στο ΣΕΠ…Μάλιστα η υπογραφή των θέσεων έγινε μόλις χθες, κόπηκαν συνάδελφοι με αστείες δικαιολογίες και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι αρνήθηκαν την απόσπαση, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους στον τόπο εργασίας τους.
Προβληματική είναι και η κατάσταση στα Αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου, καθώς η σχετική προκήρυξη βγήκε τον περασμένο Αύγουστο (αντί να βγει τον Ιούνιο), με αποτέλεσμα, όπως πληροφορούμαι να μην έχουν γίνει ακόμα και οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη προσωπικού… Και επειδή γνωρίζω τις διαδικασίες (χρειάζεται επικύρωση των πινάκων πρόσληψης από το Υπουργείο Παιδείας) φοβάμαι ότι και αυτή η διαδικασία θα πάει Οκτώβρη, όπως και η πρόσληψη δασκάλων…
Είναι αδύνατον οι ελάχιστοι συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΣΕΠ να κάνουν όχι μόνο μάθημα, αλλά ούτε φύλαξη των μαθητών, ο αριθμός των οποίων φτάνει στους 180… με αποτέλεσμα σήμερα 150 μαθητές να βρίσκονται στα σπίτια τους. Σας θυμίζω ότι πέρυσι 1η του Σεπτέμβρη είχαν αναλάβει υπηρεσία 25 εκπαιδευτικοί στα ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τμήματα προκειμένου να λειτουργήσει ο κύκλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ.
Επειδή η κατάσταση στο ΣΕΠ είναι τραγική σήμερα, επειδή η λειτουργία του ΣΕΠ έχει και εθνική σημασία αφού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο, επειδή οι συνάδελφοι μου εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους είναι σε απόγνωση, 
ζ η τ ώ:
1) Να προχωρήσει άμεσα η έγκριση των αποσπάσεων των συναδέλφων μου μονίμων εκπαιδευτικών που ζητούσαν να υπηρετήσουν στο ΣΕΠ και για άγνωστους λόγους κόπηκαν… Τα κενά που θα μείνουν να καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
2) Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στα Αγγλόφωνα τμήματα του σχολείου…
3) Να ομαλοποιηθεί το συντομότερο η σχολική ζωή στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου.
Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου