Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καιρός να πρωτΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ...Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά πρωτίστως στα ''παιδιά μας"!

  *Μακράκης Γιώργος,
    Εκπαιδευτικός-Αντιπρόεδρος του Συλλόγου
    Α/βάθμιας Εκπαίδευσης <Δ.Θεοτοκόπουλος>




Φτάσαμε στον πάτο. Οι Έλληνες πολίτες καταδικάζονται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μας στερούν τη δυνατότητα να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε, να εργαζόμαστε και να κάνουμε οικογένειες!
Οι μισθοί έχουν βαφτιστεί επιδόματα επιβίωσης, η ανεργία έχει πιάσει κόκκινο και οι απολύσεις καθημερινό φαινόμενο! Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, οι τιμές των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης αυξάνονται, Δημόσια Υγεία δεν υπάρχει και οι φόροι πνίγουν κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση!
Σήμερα μας ζητούν νέες μειώσεις, νέες απολύσεις και ούτω κάθε έξης! Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον πως βρισκόμαστε σε μια νέου τύπου ιδιότυπη κατοχή!
Πως αντιδρούμε όμως εμείς απέναντι σε όλα αυτά;;;

Πολιτικά Κόμματα:

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη νεοελληνική ιστορία της χώρα μας, τα πολιτικά κόμματα, αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της επιβίωσης των πολιτών με καιροσκοπισμό και με επικοινωνιακή τακτική για διατήρηση ή ανέλιξη στην εξουσία. Όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουν μέτρα για τη δήθεν σωτηρία της χώρας και την αποτροπή της χρεωκοπίας, τα οποία ωστόσο σώζουν τις τράπεζες και πτωχεύουν τον ελληνικό λαό. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εικόνων που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν ασύλληπτες για τα δεδομένα της χώρας μας...Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί δραματικά, μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα (!), άνθρωποι που μέχρι πρότινος ζούσαν φυσιολογικά, βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο, ζητιανεύοντας για ένα πιάτο φαΐ! Και όλα αυτά στην Ελλάδα του 2012! Και η ύφεση βαθαίνει...Παρόλα αυτά συνεχίζουν να ψηφίζονται νέα μέτρα, στην ίδια λογική των προηγούμενων! Και σε όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, οι πολιτικοί αρχηγοί αντιμάχονται για το ποιος πέτυχε καλύτερη διαπραγμάτευση!!
Όσο για την  πολυδιασπασμένη Αριστερά, αδυνατεί να πείσει και ενώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς σκέφτονται τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές, ενώ συνάμα δεν υπάρχει κάποια συγκροτημένη ρεαλιστική πρόταση που να προβάλλουν.

Συνδικάτα:

Πραγματικά δε γνωρίζω αν οι ηγεσίες των Συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΔΟΕ κλπ) βρίσκονται σε λήθαργο, έχουν πάει διακοπές, έχουν κουραστεί;;!!
Για παράδειγμα από τα τέλη Οκτωβρίου όλοι γνωρίζαμε πως ο μισθός του νέου Εκπαιδευτικού διαμορφώνεται στα 600 ευρώ. Πέρα από τη 48ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε τότε, τι άλλο οργανώθηκε από τη ΔΟΕ;;; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων! Τις δίωρες στάσεις εργασίας    δεν τις σχολιάζω καν! Ξυπνήστε επιτέλους, οργανώστε πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας με απεργίες, αποχές από τα καθήκοντα, πορείες , συλλαλητήρια,  συναυλίες! Όλοι Μαζί στους δρόμους και στις εκδηλώσεις(μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι)!
Προς το παρόν οι ηγεσίες μας κήρυξαν 24ωρη απεργία! Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι θα πετύχουμε κάτι απεργώντας περιστασιακά μια μέρα τώρα, μια μέρα μετά από ένα μήνα, κ.ο.κ.; Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι μάχες κερδίζονται ύστερα από αγώνες διαρκείας!


Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Π.Ε. <Δ.Θεοτοκόπουλος>:

Ευθύνη δεν έχουν μόνο εκείνοι που αποφασίζουν ''για μας χωρίς εμάς''...Είναι καιρός να καταλάβουμε τη δύναμη που έχουμε όλοι εμείς αν ενώσουμε τις φωνές μας και δράσουμε συλλογικά! Οφείλουμε ΌΛΟΙ οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουμε στην Έκτακτη Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στην Παλιά Ακαδημία. Πρέπει να συντονιστούμε, να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις μας και να παρασύρουμε όσους παραμένουν αδρανείς και εγκλωβισμένοι σε συντεχνιακές λογικές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου