Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η ΔΗ.ΣΥ. ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την Α. Διαμαντοπούλου...Τους κατανοούμε από τη στιγμή που είναι νοσταλγοί του έργου της...



Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταδικάσαμε, με ανακοίνωσή μας, τη νεοφιλελεύθερη φιέστα με τον τίτλο Education Leaders Awards, η οποία διοργανώθηκε από μία ιδιωτική πρωτοβουλία εταιρειών και μέσω μιας επιτροπής «πεφωτισμένων» κριτών, έδωσαν βραβεία σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που συμμετείχαν με οικονομική συνδρομή (!!!) απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
Επίσης, πολιτικά δεν θεωρήσαμε τυχαία την παρουσία της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου στο καλοστημένο πανηγύρι προώθησης της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, η οποία ήταν πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης. Εξάλλου είναι γνωστές οι εκπαιδευτικές πολιτικές που άσκησε η πρώην Υπουργός με κύριο άξονα το Ιδιωτικοποιημένο Σχολείο και με τα συρρικνωμένα εργασιακά δικαιώματα του εκπαιδευτικού.
Με έκπληξη είδαμε πως η συνδικαλιστική παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας ένιωσε την ανάγκη ν' απαντήσει στην ανακοίνωσή μας, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με κενά και κακόγουστα συνθήματα. Αντί να τοποθετηθεί πολιτικά και συνδικαλιστικά στο ζήτημα, η ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την κα. 'Αννα Διαμαντοπούλου, κοινοποιώντας μάλιστα την απάντηση που έδωσε η πρώνη Υπουργός.
Βεβαια, δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως η ΔΗ.ΣΥ. προσασπίζεται την Υπουργό της φωτοτυπίας, καθώς την στήριξε απροκάλυπτα όταν εκείνη:
  • αφαιρούσε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (π.χ. κατάργηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών, κλείδωμα πινάκων αναπληρωτών, πάγωμα διορισμών, μισθούς πείνας των 630 ευρώ).
  • συρρίκνωνε το Δημόσιο Σχολείο με τις χιλιάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
  • επέβαλλε κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το αυταρχικό πειθαρχικό δίκαιο και την τιμωρητική-ποσοτική αξιολόγηση-χειραγώγηση.
Το σημαντικότερο είναι όμως το εξής:
I) Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να διευκρινίσει εάν ενστερνίζεται και έχει εγκρίνει αυτές τις εκδηλώσεις-διαγωνισμούς και εάν η συμμετοχή δημόσιων σχολείο και μάλιστα με οικονομική συνδρομή είναι νόμιμη και εγκεκριμένη.

ΙΙ) Η ΔΟΕ να καταδικάσει άμεσα, όπως το έπραξε η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δελμούζος, τις νεοφιλελεύθερες φιέστες.

Για τους πράσινους χαμαιλέοντες που θίχτηκαν, επειδή ασκήσαμε πολιτική κριτική στην πρώην Υπουργό τους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Τους κατανοούμε από τη στιγμή που είναι νοσταλγοί του έργου της...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου