Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Για τις εγγραφές προνηπίων... του Γιώργου Δημητρακόπουλου


Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων Νηπιαγωγών για το αν ο γονέας μπορεί να επιλέξει τη φοίτηση του παιδιού του (προνήπιο, έτος γέννησης 2014) σε δομές του Δήμου στην περίπτωση που ο Δήμος έχει ενταχθεί στην υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων (184 Δήμοι της χώρας), η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. 
Σ’ αυτούς τους Δήμους η εγγραφή του προνηπίου στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική και η παράλειψη εκ μέρους του γονέα επιφέρει κυρώσεις, καθότι «όποιος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα» (άρθρο 2, παρ. 3 του Ν. 1566/85). 
Είναι σαφές πως κυρώσεις θα έχουν και οι υπάλληλοι των Δήμων αν εγγράψουν προνήπιο στους Παιδικούς Σταθμούς (στην περίπτωση πάντα που ο Δήμος έχει υπαχθεί στην υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία). Στους υπόλοιπους 141 Δήμους της χώρας ο γονέας έχει τη δυνατότητα (όχι όμως την υποχρέωση) να εγγράψει το προνήπιο στο Νηπιαγωγείο. Ο αγώνας για την καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής συνεχίζεται…

Γιώργος Δημητρακόπουλος,
Δάσκαλος - Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου