Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΔΗ.ΣΥ. Εκπαιδευτικών & Δημόσιου συμφωνούν με τις θέσεις, για Εκπαίδευση και Δημόσιο, των συνιστωσών του ''νέου φορέα'' που χειροκροτούν;

Σύσσωμα τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. Εκπαιδευτικών και Δημοσίου παρευρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ).



Τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΚ) οφείλουν βέβαια να ξεκαθαρίσουν αν συμφωνούν με τις θέσεις των βασικών συνιστωσών του ''νέου φορέα'' για την εκπαίδευση, καθώς μία από τις σημαίνουσες θέσεις του κοινοβουλευτικού κόμματος ΠΟΤΑΜΙ είναι η ενιαία αντιμετώπιση της Προσχολικής Εκπαίδευσης ( 0-6 ετών). 

Συγκεκριμένα, στο κείμενο για την Παιδεία αναγράφεται το εξής: «Ενιαία Προσχολική εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών με ανοικτές εγγραφές για τα παιδιά, όλων ανεξαιρέτως των οικογενειών. Λειτουργία βάσει ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος, σύμφωνα με τις εξελικτικές ανάγκες των νηπίων.» (http://topotami.gr/theseis/paideia/)

Η θέση αυτή βρίσκεται, δηλαδή, σε πλήρη αντίθεση με τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των νηπιαγωγών και του βασικού αιτήματος του Κλάδου μας  για δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη πλέον συνιστώσα του "νέου φορέα" είναι υπέρμαχη της ποσοτικής αξιολόγησης, καθώς συνδέουν  «τις διαδικασίες ανέλιξης με την αξιολόγηση εκπαιδευτικού προσωπικού και τη θέσπιση κινήτρων σε δασκάλους/καθηγητές μέσα από την αξιολόγηση», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο θέσεων για την Παιδεία.

Εξάλλου, πάμπολλες φορές οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου υποστηρίζουν συνολικά τη συρρίκνωση των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν στοχοποιήσει το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και είναι ανοιχτοί στις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Με βάση τα παραπάνω αιτιολογείται και η αλλοπρόσαλλη στάση των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. Εκπαιδευτικών και Δημοσίου (ΔΗ.ΣΥ.Π), όπου ανάλογα με το ακροατήριο αλλάζουν θέση πάνω σε κομβικά ζητήματα. Άλλοτε επιλέγουν "επαναστατική'' και ''αριστερίστικη'' φρασεολογία και άλλοτε συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες, ως χειροκροτητές, των πολιτικών σχηματισμών που έβαλαν τη χώρα μας στα μνημόνια, εκτόξευσαν το χρέος και διέλυσαν τις βασικές δομές του κοινωνικού κράτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου