Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Π.Ε. '' Δ. Θεοτοκόπουλος'': 4ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου

Θέμα: Ενημέρωση για τις δράσεις του Συλλόγου με σκοπό την κατάργηση της Αξιολόγησης στην πράξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ολοκλήρωσε τις συναντήσεις,  που είχε προγραμματίσει, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους σχολικούς συμβούλους του νομού Ηρακλείου προκειμένου να τους ενημερώσουμε επαρκώς για το δημοσιοποιημένο νόμο της Αξιολόγησης και να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τις δράσεις μας με βάση τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:
  • Η συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων κατέληξε στη σύνταξη ενός ενυπόγραφου κειμένου, στο οποίο αναφέρει πως οι υπογραφέντες διευθυντές αρνούνται να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη αξιολόγηση και έχουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα στη συλλογή υπογραφών κι από τους υπόλοιπους διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων.
  • Προτείνουμε να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας προκειμένου να πάρουν συλλογική απόφαση ενάντια στην Αξιολόγηση και συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας για την κατάργησή της στην πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να μας αποστείλετε και το πρακτικό της συγκεκριμένης απόφασης.
  • Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 έχουμε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8:00 έως στις 11:00 το πρωί με σκοπό την ακύρωση του σεμιναρίου επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων για την Αυτό-αξιολόγηση στα ΠΕΚ. Η τρίωρη στάση κηρύχθηκε για να συμμετέχουμε μαζικά και συλλογικά στην παράσταση διαμαρτυρίας ( 8:00 το πρωί) στο χώρο που θα γίνει η επιμόρφωση. Τα σεμινάρια των συμβούλων θα διεξαχθούν σε παγκρήτια  βάση και γι αυτό το λόγο θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση των συλλόγων και  συναδέλφων και από άλλους νομούς της Κρήτης.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ !!!

Θέμα 2ο:  Το νέο πληροφοριακό σύστημα «mySchool»
Με μια πρώτη ανάγνωση του νέου συστήματος δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το ρόλο που καλείται να υπηρετήσει.                                                                  
    Είναι ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας.                                                                             
 Είναι ο «μεγάλος αδελφός» του σήμερα κι αυτό αποδεικνύεται με ένα απλό παράδειγμα. Το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα περιέχει καρτέλες των μαθητών που περιλαμβάνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, από διεύθυνση, τηλέφωνο έως το ΑΜΚΑ τους.                                                                             
Διερωτόμαστε λοιπόν: Τι τα χρειάζεται το υπουργείο όλα αυτά; Γιατί πρέπει να υπάρχει κεντρική ηλεκτρονική καταγραφή προσωπικών δεδομένων τέτοιου εύρους; 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα μελετήσει διεξοδικά το νέο πληροφοριακό σύστημα και με νέο ενημερωτικό σημείωμα θα τοποθετηθεί αναλυτικότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου