Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'': Ανοιχτή Επιστολή στα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ΕλλάδοςΗ δικομματική κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας  συνεχίζουν να εκτελούν πιστά τις επιταγές  της Τρόικα και έχουν βάλει στόχο να πλήξουν όλα ανεξαιρέτως  τα δημόσια κοινωνικά αγαθά:

Έχουν κηρύξει πόλεμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους.

·                      Καταργούν ειδικότητες των Τεχνικών Λυκείων και έστειλε στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στην απόλυση 2.000 καθηγητές.
·                     Καταργούν μαθήματα και ειδικότητες από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου (Μουσική, Εικαστικά, Τεχνολογία).
·                     Πραγματοποιούν  μετατάξεις και υποχρεωτικές μετακινήσεις συνάδελφων που προφανώς σε κάποιους θα ανατρέψει τον προσωπικό-οικογενειακό τους προγραμματισμό.
·                       Συγχωνεύουν και καταργούν σχολικές μονάδες χωρίς σχέδιο, υπηρετώντας μονάχα τη λογική των αριθμών.
·                     Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να οργανώσει καν τα στοιχειώδη, όπως να ανακοινώσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
·                       Πάρα πολλά θέματα, απλά και σύνθετα, δεν αντιμετωπίζονται θετικά από την ηγεσία του Υπουργείου, όπως η εφαρμογή της συνυπηρέτησης,  η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, η αναμοριοδότηση  των σχολικών μονάδων στον κλάδο μας και άλλα πολλά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Π.Ε. <<Δ. Θεοτοκόπουλος>> ζητάει από τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ:
1.             Άμεση συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ. Να αναλάβουν όλες οι παρατάξεις τις ευθύνες που τους αναλογούν και ιδίως η «κυβερνητική πλειοψηφία» των παρατάξεων  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ, οι οποίες ενώ στο συνέδριο της ΔΟΕ  συμμαχούσαν συνεχώς στις ψηφοφορίες (θα του ζήλευαν ακόμη και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο με την απόλυτη σύμπνοια που υπήρχε ανάμεσά τους),  τώρα κάνουν πως δεν γνωρίζονται!!!

2.        Σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σε σώμα να γίνει ειδική συνεδρίαση που να καλούν τον Κλάδο μέσα από διαδικασίες βάσης σε Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Με στόχο τη δημιουργία να παρθούν αποφάσεις για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου με ΟΛΜΕ, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναχαίτισης και ανατροπής της πολιτικής Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ μέσα από έναν ανυποχώρητο, διαρκή και μαζικό αγώνα.

3.Έπειτα από τις Συνελεύσεις, να συγκληθεί ολομέλεια Προέδρων το αργότερο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου για να μεταφερθούν οι προτάσεις και το κλίμα των γενικών συνελεύσεων, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των παραπάνω με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!

O Πρόεδρος, Μακράκης Γιώργος 
Ο Γραμματέας, Δερμιτζάκης Δημήτρης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου