Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'': Ψήφισμα για τις μετατάξεις, την κινητικότητα και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.



Πριν λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για το <<πλεονάζον>> προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , το οποίο θα μεταφερθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όχι μόνο.

Τα στοιχεία αυτά δεν δόθηκαν από τα ΠΥΣΔΕ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι εντελώς αναληθή και δόθηκαν με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Άρα η Υπουργική Απόφαση <<Αριθμός πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού>> είναι για το καλάθι των αχρήστων, αφού δεν περιέχει πραγματικά στοιχεία.

Επομένως, με διαδικασίες που μας πάνε πίσω σε άλλες εποχές και σε άλλους αιώνες, αλλά και με ψέματα που όμως γκρεμίζουν τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών, αφού τον τελευταίο καιρό χιλιάδες οικογένειες δεν ξέρουν που θα βρίσκονται τον επόμενο μήνα, οι υπάλληλοι της τρόικας, προσπαθούν να διαλύσουν τη δημόσια εκπαίδευση, εκτελώντας πιστά τις εντολές των δανειστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Π.Ε. <<Δ. Θεοτοκόπουλος>>:
  •     Δεν αναγνωρίζει τα «πλεονάσματα» της πολιτικής ενταφιασμού της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης! Να αποσυρθεί η Υπουργική Απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και να σταματήσει κάθε διαδικασία διαθεσιμοτήτων.
  •   Δε δέχεται διαδικασίες, που επιζητούν την συνενοχή μας και εδραιώνουν την ομηρεία μας. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι οποιαδήποτε συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικασίες, διάτρητες πολιτικά, διοικητικά και νομικά, διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον οποιουδήποτε από εμάς, ατομικά, σ’ οποιοδήποτε κλάδο ή ειδικότητα και αν ανήκουμε. Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
  •  Ζητάει να προχωρήσουν οι διαδικασίες των εθελοντικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια και των εθελοντικών μετατάξεων από κλάδο σε κλάδο. Πλεονάζοντες δεν είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές μας που στέλνονται στον εργασιακό καιάδα της μαθητείας – φτηνής – απλήρωτης και χωρίς δικαιώματα, σύγχρονης  δουλείας.
Πλεονάζοντες είναι η κυβέρνηση, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλο το πολιτικό ή άλλο προσωπικό τους που ξεπουλάνε, κάθε κοινωνικό αγαθό και πλούτο αυτού του τόπου, μαζί με τους ανθρώπους του.

O Πρόεδρος, Μακράκης Γιώργος          Ο Γραμματέας, Δερμιτζάκης Δημήτρης


                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου