Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»: 3ο Ενημερωτικό Απριλίου
Θέμα 1ο: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με τους άλλους δύο Συλλόγους του Νομού μας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις Γενικές –εκλογοαπολογιστικές τους Συνελεύσεις, την Τετάρτη 29 Μαΐου του 2013.
Σε επόμενο ενημερωτικό θα σταλεί η ημερήσια διάταξη της Συνέλευσης.
  Θέμα 2ο : Τρίωρη Στάση εργασίας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των κινητοποιήσεων της Δ.Ο.Ε. σε όλη την Ελλάδα στις 10 του Απρίλη, με τις οποίες αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει η πιθανή εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τις οργανικές θέσεις, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., κλιμακώνει τις δράσεις του με νέα τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 16 του Απρίλη 2013, τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας  στις 13:00.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας για όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
                                         Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων

Θέμα 3ο : Υπενθύμιση για την Τετάρτη

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, υλοποιώντας  την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης, προσκαλεί  όλους τους συνάδελφους-εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους, τις Ενώσεις Γονέων, τα πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία - Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του νομού μας,  την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στην παλιά Ακαδημία στις 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση,  έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης,   για  το συντονισμό των δράσεων μας.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να παρευρεθούν και   να αποστείλουν το κάλεσμα αυτό  στο  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τους.

Θέμα 4ο : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/4/2013

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ διαπιστώνει - για άλλη μια φορά - την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο χώρος της ειδικής Αγωγής. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις), σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Εδώ και μια δεκαετία οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 - ΠΕ 71)καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
  • Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
  • Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.
Η συγκεκριμένη διάταξη οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων της χώρας μας και στην άνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 11 χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει το μήνα Απρίλιο ως «Μήνα Ειδικής Αγωγής» και διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο, για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Παρασκευή 19 του Απρίλη 2013 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού και καλεί όλους τους συναδέλφους στην πλατεία Ελευθερίας στις 13:00.

Το συλλαλητήριο πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, γι αυτό καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και τους γονείς. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι δείγμα πολιτισμού και κοινωνίας και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου