Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'': α)Ερωτηματολόγια Αξιολόγησης, β)Τακτική Γενική Συνέλευση


1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΟΚΤΩBΡΙΟΥ 2012

Θέμα 1ο : Ερωτηματολόγια Αξιολόγησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ. Θεοτοκόπουλος καταγγέλλει την :
Απαράδεκτη πολιτική τακτική του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση που άλλα λέει και άλλα τελικά πράττει. Δυστυχώς το Υπουργείο προσεγγίζει τα εκπαιδευτικά πράγματα μόνο με ποσοτικούς δείκτες και μόνο οι οικονομικές περικοπές ενδιαφέρουν αυτούς που παίρνουν ασταμάτητα νέα μέτρα.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στον κόπο να τοποθετηθεί επί των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, ούτε καν για να τις απορρίψει. Αντί αυτού δημιούργησε επιτροπή, τα πορίσματα της οποίας είναι φανερό ότι θα χρησιμοποιήσει για να υλοποιήσει τις προειλημμένες αποφάσεις του. Η αιφνιδιαστική ανάρτηση του ερωτηματολογίου στο διαδίκτυο και το κάλεσμα για συμπλήρωσή του, ενώ προβάλλεται ως μια δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία, είναι ακριβώς το αντίθετο.
Δεν απαντά σε σειρά ερωτημάτων και αυτό δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι αποτελεί το όχημα για τη λήψη νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων (πώς διασφαλίζεται η ανωνυμία όταν απαιτείται μοναδικός κλειδάριθμος; ποιος θα αποδελτιώσει; ποιος θα εγγυηθεί ότι δόθηκαν οι συγκεκριμένες απαντήσεις; ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων; πώς θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα συγκεντρωθεί; θα δεσμεύουν το Υπουργείο οι απαντήσεις; θα τις λάβει απλά υπόψη του; κλπ.)
Η αξιολόγηση διαχρονικά προσεγγίζεται από τον κλάδο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με στείρα άρνηση.Ο κλάδος έχει καταθέσει ολοκληρωμένες θέσεις για μια αξιολόγηση, που θα έχει στοιχεία ανατροφοδότησης και βελτίωσης, θα αξιολογεί ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα, θα αποτιμά το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, δε θα χειραγωγεί, δε θα τιμωρεί και δε θα οδηγεί σε απόλυση τους εκπαιδευτικούς.
Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. του συλλόγου μας. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζονται δημοκρατικά από τα εκλεγμένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, έχουν θέσεις και προτάσεις για την αξιολόγηση - αποτίμηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργουθέσεις που έχουν βγει από μαζικές διαδικασίες, επιστημονικά συνέδρια και τη διεθνή εμπειρία.
Οι εκπαιδευτικοί βιώνουν τη σημερινή κατάσταση, με τον πιο σκληρό, άδικο και ανάλγητο τρόπο, αφήνουν όμως την πίκρα και την οργή έξω από τη μαθησιακή διαδικασία παλεύοντας για τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν είναι διατεθειμένοι όμως να δεχθούν άλλα τετελεσμένα, άλλη επιβολή, άλλη υποβάθμιση.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη μορφή αξιολόγησης - χειραγώγησης που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μη προχωρήσει στην υλοποίησή της, σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση του οργανωμένου κλάδου θα είναι τέτοια που θα ανατρέψει για άλλη μια φορά τα σχέδιά τους.
ΟΧΙ στην αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων.
Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν. 3848/10 και 4024/11.
Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
Θέμα 2ο : Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος»
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι το Διοικητικό μας Συμβούλιο, σύμφωνα με τα άρθρα 11,12,13, και 26 του Ν. 1264 και τα άρθρα 13,14, 15, 16 και 17 του καταστατικού μας, σας καλεί σε Τακτική Γενική Συνέλευσηστις 24 -10 - 2012 και ώρα 4 μ.μ. στο 53ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Αν δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 31- 10 - 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.30π.μ στην αίθουσα του κινηματογράφου Αστόρια
Η ημέρα της Γενικής Συνέλευσης δεν αποτελεί αργία. Οι συνάδελφοι υποχρεούνται να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες της συνέλευσης. Σε επόμενο ενημερωτικό θα σας αποσταλεί το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου