Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σύλλογος Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλος'':ΘΕΜΑ :Μαθητικός διαγωνισμός δημοσιογραφικών δεξιοτήτων « Λευτέρης Δασκαλάκης»


. ΘΕΜΑ :Μαθητικός διαγωνισμός δημοσιογραφικών δεξιοτήτων « Λευτέρης Δασκαλάκης»

     ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ‘ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ’
     Η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», σας καλούν να συμμετάσχετε στον πρώτο διαγωνισμό μαθητικού εντύπου, ρεπορτάζ και συνέντευξης ανάμεσα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού Ηρακλείου.
    Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης των μαθητών, μέσα από τις τρεις αυτές βασικές δημοσιογραφικές πρακτικές οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη σχολική ζωή και τις μικρές έρευνες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των διάφορων ομαδικών εργασιών των μαθητικών τάξεων.
    Α) Η πρώτη κατηγορία, αυτή του σχολικού εντύπου αφορά στις εφημερίδες τάξεων ή σχολείων που έχουν εκδοθεί κατά την τρέχουσα σχολική  χρονιά  2011- 2012. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και περιβαλλοντικές ή άλλης μορφής ομαδικές εργασίες που είναι προιόν έρευνας γύρω από κάποιο συγκεκριμένο θέμα τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος.
    Β) Κατηγορία μαθητικού ρεπορτάζ. Αφορά στην έρευνα για ένα γεγονός, για κάτι που συμβαίνει. Την έρευνα διεξάγει ο ρεπόρτερ – δημοσιογράφος, ύστερα από το συμβάν ή την πληροφορία που του δίνεται. Στην προσπάθειά του αξιοποιεί πάντα διασταυρωμένες πληροφορίες. Πληροφορίες δηλαδή, απ’ όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στο γεγονός. Όσο πιο πολλές είναι οι διασταυρωμένες πληροφορίες, τόσο πιο πλήρες είναι το ρεπορτάζ. Θέμα του ρεπορτάζ ορίζεται η περιγραφή ενός οποιουδήποτε εντυπωσιακού γεγονότος και η οποιαδήποτε έρευνα γύρω από αυτό χωρίς περιορισμούς.
     Γ) Κατηγορία μαθητικής συνέντευξης. Συνέντευξη είναι η συζήτηση που έχει ένας  δημοσιογράφος με ένα πρόσωπο ή πρόσωπα που για διάφορους λόγους  έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού. Στόχος της συνέντευξης, του ρεπορτάζ, αλλά και γενικά της δημοσιογραφίας είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η συνέντευξη μπορεί να είναι πραγματική ή φανταστική, αρκεί να ακολουθούνται οι κανόνες του διαλόγου και η αποτύπωση με τη μορφή ερώτησης-απάντησης.
    Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες εργασίες σε κάθε κατηγορία σε τελετή απονομής που θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2012.
  Οι εργασίες μπορούν να παραδίδονται ή να αποστέλλονται με φαξ ή ταχυδρομικά στις παρακάτω διευθύνσεις, ατομικά ή ομαδικά:
Α) Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος». Τ. Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη,  71306, Ηράκλειο
Fax: 2810 227341                http://www.sylekpe.gr
 Β) Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μοιρών «Φαιστός»
Τ.Θ 57,  Τ.Κ. 70400    ΜΟΙΡΕΣ –ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   Φαξ: 28920-22215.
  Γ) Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας/Σαββατιανών κ Νιώτη, Αγ.Τριάδα, 71202,Ηράκλειο  Φαξ: 2810-222712, (Υπόψη Γιώργου Δασκαλάκη).
Επίσης, θα μπορούν να παραδοθούν στα προεδρεία των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών του Μαΐου στο Ηράκλειο και στις Μοίρες.
Οι εργασίες που θα αποσταλούν ταχυδρομικά ή στις συνελεύσεις, θα πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό φάκελο που θα αναφέρει το σχολείο προέλευσης, και θα εμπεριέχει κατάλογο συμμετεχόντων μαθητών. Κάθε ατομική εργασία που εσωκλείεται στο φάκελο ή αποστέλλεται με φαξ, θα πρέπει να αναφέρει:
-Για το Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Λ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»
-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: α) Σχολικού Εντύπου β) Ρεπορτάζ γ) Συνέντευξης (μία από τις τρεις). 
-Ονοματεπώνυμο μαθητή,τάξη και σχολείο(μόνο στις ατομικές).
ΤΕΛΙΚΗ ΗΜ/ΝΙΑ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η 25η Μαίου 2012.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:
ΠΛΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (για το σύλλογο ‘Δ.Θ.’), ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (για το σύλλογο ’Φαιστός), ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (τηλ. 6972-247002, υπεύθυνος συντονισμού εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού).
e-mail επικοινωνίας:  memnison_lef@hotmail.com
Ηράκλειο, 25 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου