Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

''Κάθε αρχή και δύσκολη...και φέτος δυσκολότερη για το Δημόσιο Σχολείο!''

*Μακράκης Γιώργος-Εκπαιδευτικός,

Το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς ο εκπαιδευτικός οφείλει να το αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημόσιο Σχολείο και στα εργασιακά ζητήματα πρέπει ως δημόσιοι λειτουργοί και παιδαγωγοί να αντιμετωπίσουμε και τη φετινή χρονιά με ψηλά το κεφάλι.
Η φετινή σχολική χρονιά, που κατά γενική ομολογία, θα είναι η δυσκολότερη μεταπολεμικά, ξεκινάει με πολλά προβλήματα που έχουν επισημανθεί από εκπαιδευτικούς και Συνδικάτα. Συγκεκριμένα:
Στα περισσότερα σχολεία της χώρας δεν έχουν φτάσει τα σχολικά εγχειρίδια, αντί αυτού ετοιμάζονται φωτοτυπίες και dvd.
Πραγματοποιήθηκαν ελάχιστοι διορισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά σε όλη τη χώρα.
Τα ολοήμερα της υπαίθρου φέτος δεν θα λειτουργήσουν, καθώς η πολιτεία προφανώς θεωρεί εκείνα τα παιδιά δεύτερης κατηγορίας.
Οι σχολικές μονάδες δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.
Ο μισθός του εκπαιδευτικού μειώνεται συνεχώς σε σημείο που να μη μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Αυτά είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο και ο Εκπαιδευτικός στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εκπαιδευτικοί και Συνδικάτα οφείλουμε να παλέψουμε προτού ισοπεδωθεί τελείως η Δημόσια Εκπαίδευση, προτού χαθούν και άλλα εργασιακά δικαιώματα. Αναγκαία επιταγή, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, είναι η ενότητα και η αγωνιστικότητα του κλάδου μέσα σ' ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων που πρέπει να συνδιαμορφωθεί από όλους.
Εύχομαι, λοιπόν, καλή σχολική και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου