Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Συνεχίζει να προκαλεί ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΚΕΔΕ… το Υπουργείο Παιδείας να εκδώσει νέα Υπουργική Απόφαση για τους δήμους που θα εφαρμοστεί η 2χρονη Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση



Ο «γαλάζιος» δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχίζει να προκαλεί την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα, επιδιώκοντας να παραπληροφορήσει την ελληνική κοινωνία για το ρόλο και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Συγκεκριμένα, ούτε λίγο ούτε πολύ καταφέρεται εναντίον των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που καλούν τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες να εγγράψουν στα δημόσια νηπιαγωγεία τα νήπια ηλικίας 4 ετών, ακόμη και στους Δήμους που δεν έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου. Γι’ άλλη μια φορά ψεύδεται ασύστολα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς στην ανακοίνωση του αναφέρει πως «Αυτό είναι λάθος και θα δημιουργήσει σύγχυση στις οικογένειες. Στους Δήμους αυτούς, που εξαιρούνται ακόμη της εφαρμογής του Νόμου, είναι επιβεβλημένη η εγγραφή των νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς».

Προφανώς γνωρίζει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται και τα προνήπια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Και σ’ εκείνα που δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν υποδομές, για να υποδεχτούν το σύνολο των προνηπίων, γινόταν ή γίνεται κλήρωση.
Η εκπαιδευτική κοινότητα πάντως δεν πρέπει να απορεί από τη στάση και τα ψέματα του προέδρου της ΚΕΔΕ και μιας ομάδας δημάρχων, που αξιοποιώντας το δημόσιο αξίωμά τους επιτίθενται στη Δημόσια Εκπαίδευση και την Παιδαγωγική Επιστήμη με κίνητρα την εξυπηρέτηση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και των συμφερόντων των Σχολαρχών και παράλληλα να ελέγχουν χρηματοδοτικά προγράμματα και «εκλογικές πελατείες».

Ωστόσο, η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΚΕΔΕ αλλά και όσοι ασπάζονται (δεν ψήφισαν το άρθρο 33 Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) -ΚΚΕ) τα ψέματα και τις επιθέσεις τους απέναντι στη Δημόσια Εκπαίδευση, πρέπει να συνηθίζουν στην ιδέα πως η δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι νόμος του κράτους και κανείς δεν θα εμποδίσει τη δυνατότητα των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά-προνήπια τους στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Από την άλλη μεριά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει μεγάλη ευθύνη για την υπαναχώρηση στο ποσοστό των δήμων που θα εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Εκπαίδευσης. Ως εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση με στόχο την έκδοση νέας συμπληρωματικής Υπουργικής Απόφασης που να συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον τους δήμους στους οποίους οι τριμελείς επιτροπές εισηγήθηκαν κατά πλειοψηφία θετικά στην άμεση εφαρμογή του μέτρου. Η συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 2 Μάϊου με τον Υπουργό θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. 

   













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου