Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Ιδρύονται Σχολικές Βιβλιοθήκες:Θα λογίζονται 3 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα για τον υπεύθυνο-εκπαιδευτικόΔημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Ίδρυση Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, όπου εγκρίνεται η λειτουργία Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών και στο οποίο δύνανται να ενταχθούν όλες οι Βιβλιοθήκες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Το Δίκτυο αυτό θα καθοδηγείται και θα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Σχολικές Μονάδες για να ενταχθούν στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία θα μεταβιβάζονται στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που τίθενται από το ΥΠΠΕΘ και εξειδικεύονται σε σχετική εγκύκλιο.


Μεταξύ άλλων προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ πως οι ώρες λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης είναι 3 ώρες ανά εβδομάδα. Οι ώρες αυτές θεωρούνται ως διδακτικές ώρες για τον/την εκπαιδευτικό που ορίζεται, με σχετική Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων, ως Υπεύθυνος/η λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου