Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Γιώργο Χρόνη»


Στις 20-2-2014 εκδικάζεται σε πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε « Δ. Γληνός» και Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Γιώργου Χρόνη με την οποία του ζητά 125.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση από συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχε κυκλοφορήσει το 2009 και το 2010. ( Με νεότερη προσφυγή του ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ αντί των 125.000  ευρώ λόγω της καταβολής του δικαστικού ενσήμου).

Η αγωγή είχε ασκηθεί το καλοκαίρι του 2011 κατά τη διάρκεια των κρίσεων των διευθυντών και ενώ οι αιρετοί στη Γ΄ Αθήνας Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς είχαν ανακοινώσει έγκαιρα, υλοποιώντας συλλογική συνδικαλιστική απόφαση, ότι θα βαθμολογούσαν αρνητικά όσους υποψήφιους είχαν καταγγελίες από συνδικαλιστικούς συλλόγους. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο συγκεκριμένος πρώην διευθυντής εκπαίδευσης.


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» εκφράζει τη συμπαράστασή του και στηρίζει το διωκόμενο συνάδελφο. Πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση και όχι λόγω προσωπικών διαφορών όπως διατείνεται ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης. Η δίωξη έχει στόχο τη συνδικαλιστική φίμωση του συναδέλφου, την οικονομική, επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και ηθική του εξόντωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου