Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μας ''δουλεύουν'' και στη ΦΤΩΧΕΙΑ μας . . .

Μακράκης Γιώργος-Εκπαιδευτικός Π.Ε.




 Η εσωτερική Τρόικα,  σε ρόλο σωτήρα του ελληνικού λαού, παίρνει τα πιο σκληρά και οδυνηρά μέτρα, που έχουν παρθεί στη χώρα μας υποτίθεται για να παραμείνουμε στο ευρώ και να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Τα νέα μέτρα θα ισοπεδώσουν στην κυριολεξία την ελληνική κοινωνία και θα οδηγήσουν αρκετούς πολίτες στην εξαθλίωση! 
Πάντως, το γεγονός που μου προκαλεί αηδία και προφανώς φτάνει στα όρια της συνειδητής εθνικής προδοσίας από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς είναι πως ακόμη και στη ΦΤΩΧΕΙΑ μας, εκείνοι μας γέμισαν με προεκλογικά ψεύδη, είτε βάζοντας ο ένας κόκκινες γραμμές, είτε ο άλλος υποσχόταν αποκατάσταση αδικιών και μέτρα για την ανάπτυξη!
Δείτε ορισμένα σημεία από τα 18 που είχε εξαγγείλει ο  κ. Σαμαράς:
-αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια
 -να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. «Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», είπε.
-τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. «Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς».
-δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. «Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι άλλη φορολόγηση.
Ο ''αριστερός'' κ. Κουβέλης είχε τονίσει πως πρέπει άμεσα να γίνει: 
-Αλλαγή των μέτρων ύψους  11,5 δις για τη δημοσιονομική προσαρμογή 2012-2014 (που προβλέπεται να αποφασιστούν έως τον Ιούνιο)   με προστασία του λαϊκού εισοδήματος και  απόδοση βαρύτητας στην καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς  και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
  - Αναθεώρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση του δημόσιου πλούτου , την αντικατάσταση της εισπρακτικής λογικής , τη σύνδεση της όλης διαδικασίας με την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και τη δημιουργία μιας νέας λειτουργικής σχέσης κράτους.
Ο κ. Βενιζέλος, ο ''πρόεδρος'' των νόμου ''περί ευθύνης υπουργών'' και άλλων πολλών που εξυπηρετούν τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια,  τόνιζε συνεχώς πως για να παρθούν οποιαδήποτε μέτρα, πρέπει πρώτα να επιτευχθεί επιμήκυνση 2 ετών και πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες οριζόντιες περικοπές.
Οι σωτήρες, λοιπόν, του έθνους πράττουν ακριβώς το αντίθετο, λαμβάνοντας τα πιο δυσβάσταχτα μέτρα(κόψιμο δώρων, κόψιμο συντάξεων, κόψιμο επιδομάτων στους εποχικούς υπαλλήλους, κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων, κόψιμο στην Παιδεία και στην Υγεία) και παράλληλα μας ''δουλεύουν'', θεωρώντας μας κουτούς και ανόητους πως είναι τα τελευταία μέτρα και σε δύο χρόνια η κατάσταση θα είναι διαφορετική.
Συνάμα, ''παίζουν'' επικοινωνιακά παιχνίδια, καθώς προσπαθώντας να έχουν όσο το δυνατό λιγότερο πολιτικό κόστος, τονίζουν συχνά πως βάζουν κόκκινες γραμμές ή πως αυτό το μετρό εμείς δεν το προτείναμε ή διαρρέουν στα ΜΜΕ ορισμένα μέτρα και στη συνέχεια κάποια υποτίθεται πως τα έσωσαν με δική τους πρωτοβουλία.
Κατά συνέπεια, δε σέβονται τίποτα, ούτε την εξαθλίωση του ελληνικού λαού προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά και να παραμείνουν γατζωμένοι στην εξουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου