Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Φόροι-Χαράτσια:Ψήφισμα του Συλλόγου Π.Ε. ''Δομίνικος Θεοτοκόπουλος"!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει κάθε χαράτσι που επιβάλει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ που ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και του στερούν τη δυνατότητα για μια αξιοπρεπή ζωή.
Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει τη φοροεισπρακτική λογική της κυβέρνησης και ΔΝΤ , την νέα οριζόντια αφέμαξη των εισοδημάτων με τη θέσπιση του αφορολογήτου των 5000€, τη νέα μείωση κατά 20% για τις κύριες συντάξεις άνω των 1200€, καθώς και την οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1000€ (κατά 40% σε δικαιούχους κάτω των 55 ετών). Οι δραματικές αυτές περικοπές των εισοδημάτων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσω της εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η διάλυση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν αντεργατικά μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Απαιτούμε μια πολιτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους της χώρας, τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Καλούμε μαζικά τη Γενική Συνέλευση, με ενότητα και αποφασιστικότητα να καταγγείλει αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δήμόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα και να οργανώσει όσο καλύτερα μπορεί τον αγώνα προς όφελος των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου