Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Συλλόγου Π.Ε. <Δ. Θεοτοκόπουλος> για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Περιφέρειας Κρήτης!!


                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ

          Το Δημοτικό Σχολείο ως ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες δομές (ενισχυτική διδασκαλία, τμήματα υποδοχής, φροντιστηριακά τμήματα, τμήματα ένταξης), στελεχωμένες με το κατάλληλο επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, για να παρέχει την προσδοκώμενη κατά περίπτωση  εκπαίδευση και αγωγή στους μαθητές.
          Οι όποιες αδυναμίες και ελλείψεις που παρουσιάζονται στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την πολιτεία, σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα, είναι υποχρέωσή της να τις καλύψει, θεσμικά και οικονομικά, διευρύνοντας τις ήδη υπάρχουσες δομές, προκειμένου να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.
          Δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο του σχολείου και το έργο του εκπαιδευτικού  κανένας θεσμός που στηρίζεται σε οργανισμούς πέραν της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, αποτελώντας ταυτόχρονα άλλοθι για την υποχρηματοδότηση και την ελλειμματική στελέχωση των σχολείων.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη συμμετάσχουν στη δημιουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, όχι γιατί είμαστε ενάντια στην κοινωνική προσφορά και στον εθελοντισμό, αλλά για να μην αποτελέσει άλλοθι της περαιτέρω αποδυνάμωσης του δημόσιου σχολείου.
Το κοινωνικό φροντιστήριο δεν μπορεί να αποτελέσει μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν φτάσει  στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, με την ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ας ενισχύσει και ας ενδυναμώσει τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπάρχουσες δομές και όχι να τις υποκαταστήσει και να τις υποβαθμίσει με τον παράλληλο θεσμό του «εθελοντισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου